Mikkelin Taekwondo

Yleistä

TAEKWONDO

Taekwondo on korealainen kamppailulaji. Mikkelissä taekwondoa on voinut harrastaa jo 30 vuotta.

Laji syntyi, kuten muutkin kamppailulajit, tarpeesta puolustaa itseään, kotiaan ja perhettään. Sittemmin siitä on kehittynyt kehon ja mielen taidetta, jonka kaikki osa-alueet lähtevät edelleen itsepuolustusajattelusta.

Taekwondossa opetetaan mm. perustekniikka-, itsepuolustus-, ottelu-, lihaskunto-, kestävyys-, nopeus ja murskausharjoituksia. Kaiken taustalla on kuitenkin ihmisen henkinen kasvu ja taekwondon filosofian ymmärtäminen.

Taekwondo tarkoittaa jalan (tae) ja käden (kwon) tietä/taitoa (do). Laji sisältää lukuisan määrän erilaisia jaloin ja käsin suoritettavia puolustus- ja hyökkäystekniikoita. Myös ottelu vastustajan kanssa kuuluu taekwondoon olennaisena osana. Vastapainona fyysiselle harjoittelulle on taekwondon filosofinen tausta, joka kasvaa harrastajaan vuosien ankaran harjoittelun myötä. Tämä näkyy itseensä luottavana, tiedostavana, harkitsevana ja tasapainoisena ihmisenä. Taekwondo on myös olympialaji. Sydneyn olympialaisissa eräs Suomen edustajista oli Veera Liukkonen, Mikkelin Taekwondo ry:n oma kasvatti.

TAEKWONDO LAJINA

Taekwondo on monipuolinen, vaativa harrastus ja urheilulaji, joka kehittää harrastajan kuntoa, voimaa, nopeutta, notkeutta ja koordinaatiota. Taekwondoon sisältyy useita tekniikoita, erilaisia potkuja ja lyöntejä, joista muodostetaan liikesarjoja (poomse). Taekwondossa myös kilpaillaan kaikissa ikäluokissa ottelussa ja liikesarjoissa. Ottelussa kilpailijoilla on mahdollisuus edetä aina Olympiatasolle asti tai kilpailla aivan omaksi iloksi kansallisissa kisoissa. Poomsessa korkeimmat kilpailut käydään MM-tasolla. Alle 14-vuotiaille järjestetään tekniikkakilpailuja, joissa mitataan erilaisia potku- ja lyöntitekniikkojen taitoja. Kuitenkin lajin lähtökohtana on hyvän itsepuolustustaidon kehittyminen.

Lajina taekwondo sopii niin nuorelle kuin aikuiselle. Erilaiset lajiharjoitukset kehittävät perustekniikan kamppailutaitojen lisäksi mm. kuntoa, kehonhallintaa sekä liikkuvuutta.

TREENIOHJEITA OMATOIMISEEN HARJOITTELUUNTulevat harjoitukset 2022
PvmRyhmäPaikka
16.5.Vyökoetekniikka...Murskaa...
17.5.VapaavuoroMurskaa...
18.5.Yhteisvuoro  !PMurskaa...
19.5.Lapset <12vMurskaa...
19.5.Nuoret >12vMurskaa...